Diós lepény
8 fő részére
Nehézség:
közepes
tészta hozzávalói
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
rákenni
- barackíz
hab
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 1 jó kanálfej liszt
- 1 csomag vaníliás cukor vagy citromhéj
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk. Félujjnyira kinyújtjuk, félig megsütjük. Vékonyan megkenjük barackízzel és a kész habot rákenjük. Hab: A tojásfehérjét a porcukorral gőz fölött habbá verjük, hozzáadjuk a diót, a lisztet, meg a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Először egészen gyenge tűznél inkább csak szárítjuk, majd kissé melegebb sütőben rózsaszínűre sütjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.