Diós lepény

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

tészta hozzávalói

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás

rákenni

  • barackíz

hab

  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 1 jó kanálfej liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy citromhéj

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk. Félujjnyira kinyújtjuk, félig megsütjük. Vékonyan megkenjük barackízzel és a kész habot rákenjük. Hab: A tojásfehérjét a porcukorral gőz fölött habbá verjük, hozzáadjuk a diót, a lisztet, meg a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Először egészen gyenge tűznél inkább csak szárítjuk, majd kissé melegebb sütőben rózsaszínűre sütjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.